Swetec Academy utgör ett utveckling-
utbildnings koncept!

Swetec Hockey Summer Academy (SHSA) skapades för 16 år sedan i syfte att förbereda hockeyspelare såväl proffs-, juniorelit- som ungdomsspelare för det som ligger framför dem.  Vi ville dessutom utveckla spelarna och vägleda dom in i framtiden i ett optimalt träningssyfte för prestations möjligheter och minska skador som kan skada karriären. 
SHSA gör allt för att öka insikten och förståelsen hur man bäst når sitt mål och blir elitidrottande samt nå sin bästa nivå.

Vad gör SHSA så unikt mot andra = 
TRYGGHET - KUNSKAP - UTVECKLING!
Trygghet -
alltid säkerhet för eleverna på isen och sidan, vi har värdegrunder och följer dom med disiplin. Kunskaper - instruktörerna är profftränare med universitetsexamen som jobbar på alla nivåer som tex i SHL eller NLA, ledare med medicinsk utbildningar, detaljerna bygger på sanningar (biomekanik) som påverkar rörelserna och vi har konstaterade resultat sedan starten för 16 år sedan.
Utveckling - vi hittar träningen för framtiden och med pedagogisk handledning.

Teamet är utvalda instruktörer, inte hockeytränare, gruppledarna duktiga tränare med pedagogisk utbildning som tex lärare, hjälpledare är elever och gör att vi jobbar med samma tanke på ALLA. Så vi jobbar inte som "vanliga" camper och detta gör oss UNIK med förutssättning som vi är ensamma om.

Välkomna till en CAMP med lärdom för livet!

Dag Wenström
Skapare av Swetec


HISTORIA - 17 år 
2001 - här börjande det med Swetec Hockey och skapas av Dag Wenström som startade upp 50 st tjejer och 3 killar första året, vi bodde på en skola i Hässleholm. En vecka körde vi.
2002/2004 - var det nästa 100 tjejer från olika delar av Europa och vi bodde på nerlagd militär anläggning. Halva norska landslaget kom under dessa åren.
2005 - började med två veckor och blandade vi en tjejgrupp och en killgrupp med ca 30 i varje och vi hade många olika instruktörer med inriktning på skridsko åkning och teknik. Vi hade boende i Hässleholm vandrarhem som bas. 
2006 - 120 elever på två veckor blandade tjejer/killar och vi testade en vecka med boende och en utan, där bestämde vi oss för att sluta med boende. Kvaliteten var största skillnaden mellan att ha boende och inte ha. 
2007/2008 - två veckor och fulla veckor, spelare från Sverige, Norge, Danmark och USA. Tyvärr fick vi besked 2008 att sista året i Hässleholm. Vi gav besked om Gislaved
2009/2011 - Flyttar till Gislaved och körde tre veckor under dessa tre år, detta var en bra år, bra boende för ledarna med campingen vid ishallen och vi åt bra vid ishallen och kommunen ville verkligen ha oss där. Spelarna kom från Sverige, Norge, Ryssland, Tyskland, Danmark, USA många elitspelare som vi kan se i lag idag. Vi hade också en hockeycamping vid ishallen med nästa 50 st ett år, helt fantastiskt att se alla dessa husvagnar och stämningen som var där. Tyvärr så var samarbetet med klubben GSK som gjorde att vi lämnade 2011 och bestämde oss för ny ort - Tyringe. 
2012/20xx - Vi flyttade tiden för lägret till vecka 28-29 för att hjälpte bl.a Tyringe Soss som inte fick ihop dessa veckor, vi starade med 2 veckor igen. I Tyringe har vi haft våran bästa år, proffs och bästa spelarna hittills från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, USA, Kanada, Schweiz med högsta kvalitet. 2017 är första året vi inte har målvaktsskola samtidigt för att vi vill lägga inriktningen på spelarna är tanken.

Samarbetspartner